Smaczki, smaki i przysmaki gnieźnieńskiej kuchni

Już 6 lipca w ogrodach Hotelu „Adalbertus” odbędzie się III edycja Konkursu Kulinarnego Kół Gospodyń Wiejskich i Stowarzyszeń z Powiatu Gnieźnieńskiego „Smaczki, smaki i przysmaki gnieźnieńskiej kuchni”.

Uczestnicy kulinarnych zmagań rywalizować będą o „Złota Łyżkę” – główną nagrodę ufundowaną przez senatora RP Piotra Gruszczyńskiego. Ponadto Zwycięska drużyna będzie reprezentować Powiat Gnieźnieński w planowanym na wrzesień Festiwalu Kuchni Wielkopolskiej w Pleszewie. Zwycięska potrawa wejdzie także do menu sieci Restauracji „Pietrak”. Wszystkie drużyny biorące udział w konkursie finałowym otrzymają pamiątkowe dyplomy oraz szereg upominków rzeczowych ufundowanych przez organizatorów i sponsorów konkursu.

Konkurs adresowany jest do wszystkich Kół Gospodyń Wiejskich oraz Stowarzyszeń działających na terenie powiatu gnieźnieńskiego. W konkursie wezmą udział 5-osobowe drużyny, a ocenie podlegać będą przygotowane przez zawodników ciasta, danie specjalne oraz stoisko promocyjne.

Wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia!