Jabłka na 12 sposobów
W pomysłowym projekcie edukacyjno-integracyjnym udział wzięło 18 uczniów ZSP 4 kształcących się w zawodach: kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, a także zaproszeni przedstawiciele środowisk: polityki, kultury, bezpieczeństwa publicznego, edukacji, gastronomii i mediów.
Uczestnicy projektu pracowali w dwuosobowych zespołach w towarzystwie przypatrującego się i doradzającego zaproszonego gościa. Zadaniem zespołów było wykonanie wylosowanej potrawy zawierającej jabłka.
Projekt, który poza doskonaleniem umiejÄ™tnoÅ›ci praktycznych mÅ‚odych kucharzy sprawiÅ‚, że doskonale bawili siÄ™ wszyscy jego uczestnicy, zakoÅ„czyÅ‚ siÄ™ poczÄ™stunkiem przyrzÄ…dzonych potraw i wymianÄ… doÅ›wiadczeÅ„. Na stole królowaÅ‚a kaczka… oczywiÅ›cie z jabÅ‚kami.